Gratis test mogelijkheid

Verklaring over cookies

LAATST BIJGEWERKT: 30 juni 2020

In deze verklaring over cookies wordt uitgelegd hoe wij cookies en vergelijkbare technologieën (gezamenlijk aangeduid als "cookies") gebruiken op de websites van Bureau van Dijk die deze verklaring over cookies of een rechtstreekse koppeling daarnaar bevatten (gezamenlijk aangeduid als "website"). Lees deze verklaring over cookies zorgvuldig door. Deze verklaring over cookies kan zo nu en dan worden bijgewerkt. Bekijk het kopje "LAATST BIJGEWERKT" boven aan deze pagina om te bepalen wanneer deze verklaring over cookies voor het laatst werd gewijzigd.

In deze verklaring over cookies worden met "Bureau van Dijk", "we", "wij", "ons" en "onze" de aangesloten bedrijven van de groep Bureau van Dijk onder de naam Bureau van Dijk. Een volledige lijst met de ondernemingen van de Bureau van Dijk-groep vindt u hier.

Hoe wij cookies gebruiken op deze website Essentiële cookies

Essentiële cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Als deze worden uitgeschakeld, heeft dit invloed op het gebruik van de website. Essentiële cookies worden gewoonlijk alleen ingesteld als reactie op specifieke handelingen die u verricht op de website, zoals het bewaren van zoekresultaten bij gebruik van een interne zoekfunctie of het instellen van uw cookievoorkeuren.

Met essentiële cookies worden zelden persoonsgegevens verzameld en gebruikt, maar ze kunnen wel een ID-code bevatten waarmee de website u als afzonderlijke bezoeker kan onderscheiden van alle andere gelijktijdige bezoekers van de website. Dit type unieke ID-code wordt gebruikt om een serversessie in stand te houden, zodat u de functies kunt gebruiken die u hebt aangevraagd. Essentiële cookies zijn doorgaans sessiecookies waarmee alleen gegevens worden bewaard tijdens de duur van uw bezoek aan de website.

Wij gebruiken essentiële cookies omdat wij van mening zijn dat het zowel in uw als in ons rechtmatig belang is om ervoor te zorgen dat de website correct werkt. U kunt uw browser zodanig instellen dat essentiële cookies worden geblokkeerd of dat u een waarschuwing krijgt als er essentiële cookies worden gebruikt. Sommige onderdelen van de website werken echter niet zonder deze cookies. Hoe u uw browser instelt om cookies te blokkeren of een waarschuwing over cookies te geven, leest u hier: Internet Explorer > Google Chrome > Mozilla Firefox > Safari > Opera.

Functionele cookies

Bureau van Dijk gebruikt functionele cookies om te begrijpen hoe de website wordt gebruikt en om de internetervaring van gebruikers aan te passen en te verbeteren. Als u de website opnieuw bezoekt, kan Bureau van Dijk u aan de hand van een functionele cookie herkennen en uw ervaring aanpassen. Als u bijvoorbeeld een registratieproces hebt voltooid, wordt er een functionele cookie gebruikt om te voorkomen dat u zich opnieuw moet registreren. Wij zijn van mening dat functionele cookies een toegevoegde waarde bieden voor de ervaring van de gebruiker. De bewaarperiode van functionele cookies varieert al naargelang de duur van uw bezoek aan de website en bedraagt maximaal twee jaar, afhankelijk van het doel van de cookie. U kunt functionele cookies op elk gewenst moment uitschakelen door de [Cookie-instellingen] te wijzigen.

Prestatiecookies

Wij gebruiken prestatiecookies voor het verzamelen en/of volgen van informatie zoals demografische gegevens, domeinnamen, computertype, browsertypen, schermresolutie en andere statistische gegevens die betrekking hebben op het gebruik van de website. We gebruiken prestatiecookies om meer inzicht te krijgen in wie de website gebruikt en om de website en onze andere diensten te verbeteren en beter zichtbaar te maken op de markt.

We gebruiken ook prestatiecookies in verband met pagina's van de website en e-mailberichten in bepaalde indelingen om onder meer de handelingen van gebruikers van de website en van e-mailontvangers te volgen, om te bepalen in hoeverre marketingcampagnes succesvol zijn en om statistieken over het gebruik van de website en responspercentages samen te stellen. Als prestatiecookies worden gebruikt voor e-mailberichten in bepaalde indelingen, kunnen wij aan de hand van deze cookies bepalen of en door wie het e-mailbericht is geopend.

Wij gebruiken Google Analytics om informatie over het gebruik van de website te verzamelen en analyseren, en om activiteiten en trends te melden. Google Analytics kan ook informatie verzamelen over andere websites, apps en online bronnen die u gebruikt. De gegevens die wij verkrijgen uit cookies van Google Analytics, zijn samengevoegd en anoniem en hebben geen betrekking op persoonsgegevens. Google kan echter persoonlijke gegevens over u verwerken om ons samengevoegde gegevens over bezoekers van onze website te leveren. Meer informatie over de werkwijze van Google vindt u hier. U kunt u afmelden bij Google Analytics door de Google Analytics Opt-out Browser Add-on te downloaden.

Wanneer u de website bezoekt en gebruikt, registreren wij uw IP-adres (Internet Protocol). Een IP-adres is een nummer dat automatisch door uw internetprovider wordt toegewezen aan de computer die u gebruikt. Wanneer u de website bezoekt, wordt dit nummer geïdentificeerd en automatisch in onze serverlogbestanden geregistreerd, samen met het tijdstip van uw bezoek en de pagina's die u bekijkt. Wij gebruiken IP-adressen om inzicht te krijgen in hoe de website wordt gebruikt door onze gebruikers, om de website te verbeteren en om de gebruikerservaring van de website te perfectioneren. We kunnen tevens bij benadering uw locatie afleiden uit het IP-adres.

De bewaarperiode van prestatiecookies varieert al naargelang de duur van uw bezoek aan de website en bedraagt maximaal twee jaar, afhankelijk van het doel van de cookie. Er wordt bijvoorbeeld een cookie ingesteld voor een periode van 24 uur om u als unieke bezoeker van de website op die dag te tellen, en een cookie voor twee jaar om u te onthouden als terugkerende bezoeker.

U kunt prestatiecookies op elk gewenst moment uitschakelen door de [Cookie-instellingen] te wijzigen.

Commerciële cookies

Wij maken gebruik van externe reclamebureaus om advertenties voor onze producten en diensten die interessant voor u kunnen zijn, te publiceren wanneer u de website, onze apps of andere websites en online diensten bezoekt of gebruikt. Deze advertenties worden gebaseerd op informatie over uw bezoek aan en gebruik van de website en andere websites en online diensten op een van uw apparaten. Hiervoor plaatsen of herkennen deze reclamebureaus een unieke cookie in uw browser en wordt gebruikgemaakt van pixeltags. Met advertentiecookies worden unieke ID's opgeslagen die worden gekoppeld aan een profiel op de servers van onze reclamepartners. Deze profielen registreren uw surfgedrag en handelingen die zijn gekoppeld aan uw surfgegevens, zoals de handelingen die u op de website verricht (klikken op koppelingen of knoppen), en technische specificaties over uw apparaat en uw locatie (gebaseerd op uw IP-adres). De advertentiecookies van Google kunnen ook worden gekoppeld aan uw Google-ID als u bent aangemeld bij uw account op het moment dat u onze website bezoekt. Op die manier wordt een gedetailleerd profiel over u opgebouwd. De bewaarperiode van advertentiecookies varieert doorgaans van 30 dagen tot 9 maanden, afhankelijk van de duur van onze specifieke reclamecampagnes.

We maken ook gebruik van cookies van sociale media die worden gekoppeld aan de knoppen 'Leuk' en 'Delen' op sociale media. We gebruiken advertentiecookies en cookies van sociale media om u relevante advertenties te tonen, ervoor te zorgen dat u niet steeds dezelfde advertenties te zien krijgt en u de mogelijkheid te bieden onze content op sociale media 'Leuk' te vinden of te 'Delen'. Cookies van sociale media registreren uw IP-adres en browseradres en sturen deze informatie terug naar de socialemediasite die de cookie heeft geplaatst, zodat de socialemediasite kan zien dat u onze website hebt bezocht. Het maakt daarbij niet uit of u een account hebt bij dat sociale medium of niet.

De bewaarperiode van commerciële cookies varieert met de duur van uw bezoek aan de website en bedraagt maximaal twee jaar, afhankelijk van het doel van de cookie. U kunt commerciële cookies op elk gewenst moment uitschakelen door de [Cookie-instellingen] te wijzigen.

Gegevens delen

Wij delen gegevens met de volgende externe partijen:

(1) Leveranciers van webinfrastructuur en -diensten - We gebruiken externe leveranciers van webinfrastructuur en -diensten, om ons te helpen met het bouwen en beheren van onze website. We maken gebruik van externe media-agentschappen, advertentie-uitwisselingen en reclamenetwerken voor het beheren van onze cookies. De cookiegegevens worden veilig bewaard op de servers van deze leveranciers. Onze dienstverleners zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en aangesteld, zijn contractueel gebonden aan onze instructies en verwerken uw gegevens niet voor andere doeleinden.
(2) Controleren - We gebruiken diensten van derden om te controleren of u een menselijke gebruiker bent. Op de informatie die voor een dergelijke controle wordt verzameld, is de privacyverklaring van de externe dienstverlener van toepassing.
(3) Prestatiecookies instellen - We maken gebruik van Google Analytics. Zie het privacybeleid van Google voor meer informatie over de werkwijze van Google. Google heeft een Privacy Shield-certificering in Europa en de VS.
(4) Commerciële cookies instellen - We maken gebruik van commerciële cookies die door een aantal externe partijen worden ingesteld, waaronder Google, Facebook, Oracle en LinkedIn. Bureau van Dijk is een gezamenlijk gegevensbeheer met deze bedrijven aangegaan, omdat we ervoor kiezen hun cookies in onze website te implementeren, waardoor deze externe partijen gegevens over u kunnen verzamelen wanneer u onze website bezoekt. Zie de privacyverklaringen van deze bedrijven om te weten te komen hoe zij uw persoonsgegevens verwerken. Google, Facebook, Oracle en LinkedIn hebben een Privacy Shield-certificering in Europa en de VS.

Wij voldoen aan de geldende wettelijke vereisten voor een beveiligde overdracht van persoonsgegevens uit het VK, de EU en Zwitserland naar landen buiten de Europese Economische Ruimte. Om persoonsgegevens te kunnen delen binnen onze ondernemingsgroep, hebben wij contractuele bepalingen volgens Europese normen opgenomen, om ervoor te zorgen dat er een equivalente mate van gegevensbescherming wordt toegepast op uw persoonsgegevens, zelfs op plaatsen waar de wetten voor gegevensbescherming van het VK, de EU en Zwitserland niet rechtstreeks geldig zijn. Om persoonsgegevens te kunnen delen met externe leveranciers en partners, nemen wij contractuele bepalingen volgens Europese normen op, tenzij de externe partij zelf beschikt over de Privacy Shield-certificering voor de EU en de VS.

Uw rechten en keuzes

U kunt uw cookievoorkeuren op elk gewenst moment wijzigen door de [Cookie-instellingen] te wijzigen.

Voor het uitvoeren van het recht op toegang, rectificatie, verwijdering, beperking, bezwaar of overdraagbaarheid met betrekking tot uw gegevens, en voor klachten en vragen over het gebruik van cookies, kunt u contact met ons opnemen via:

Legal Department
Bureau van Dijk Electronic Publishing Ltd.
1 Canada Square
Canary Wharf
London E14 5FA
E-mail: privacy@bvdinfo.com

Op dit moment reageren wij niet op 'Do Not Track'-signalen van browsers.

Mogelijk hebt u ook het recht om een klacht in te dienen bij de plaatselijke gegevensbeschermingsautoriteit. Wij hopen echter dat we eventuele vragen en problemen kunnen oplossen en verzoeken u dan ook om eerst rechtstreeks contact met ons op te nemen.